Wat is de klimaatparade?
Eind november vertrekt de Nederlandse regeringsdelegatie naar Parijs voor de jaarlijkse internationale VN-top over klimaatverandering. Het is de bedoeling dat er tijdens deze top belangrijke afspraken worden gemaakt om klimaatverandering wereldwijd aan te pakken. Vele burgers en ondernemers dragen al hun steentje bij voor een beter klimaat, maar politiek gezien loopt Nederland flink achter op landen als Duitsland en Denemarken. Om te laten zien dat de Nederlandse klimaatbeweging niet te stoppen is, organiseren wij op 29 november in Amsterdam de Klimaatparade. Het wordt een bonte verzameling van duizenden mensen en allerlei versierde (duurzame!) voertuigen. Met z’n allen sturen we daarmee een duidelijke boodschap richting Parijs: stop klimaatverandering en steun mensen om zich te weren tegen de gevolgen van klimaatverandering die hen nu al treffen.

Wat willen de organisatoren?
Geen tijd meer voor geneuzel en getreuzel. De organisatoren van de Klimaatparade willen nú een wereldwijd akkoord over de aanpak van de grootste uitdaging van onze generatie: klimaatverandering. Nederlandse afgevaardigden moeten zich hiervoor hard maken op de klimaattop in Parijs. De organisatie van de Klimaatparade geeft ze concrete voorstellen mee:
– Nederland moet in de komende decennia helemaal fossielvrij worden.
– We moeten duurzame energie stimuleren en faciliteren.
– Het is hoog tijd voor echte oplossingen, i.p.v. schijnoplossingen als CO2-afvang, schalies en kernenergie.
– Er moet meer geld beschikbaar komen voor mensen die nu al worden getroffen door de gevolgen van klimaatverandering.
– Duurzame landbouw is een must.
– Met het creëren van groene banen stimuleren we een groene en eerlijke economie.

Waar en wanneer?
De Klimaatparade vindt plaats op 29 november in Amsterdam. We verzamelen om 12.00 op het Museumplein. Vanaf daar lopen we een route die uiteindelijk weer terug leidt naar het Museumplein.

5 november 2015

Ga terug naar het nieuwsoverzicht.