Meer en meer festivals gaan voor groen, nieuwe initiatieven komen aan de oppervlakte en spannende samenwerkingen komen tot stand. Green Events Nederland, A Greener Festival, ADE Green programs workshops, een diepte panel en de award ceremonie van A Greener Festival helpen evenementen te verduurzamen. Afgelopen jaar op ADE Green tekende 7 grote festivals de ‘Green Deal – Afvalvrije Festivals’, een samenwerking met als doel de hoeveelheid afval te reduceren en recycling te stimuleren. Dit jaar zullen de maatregelen die zijn genomen gedeeld worden evenals de resultaten en uitdagingen hierin.

Zero-Waste & Waste Management
Een van de maatregelen die zichzelf succesvol heeft bewezen is de introductie van herbruikbare hardcups in plaats van disposables. Alhoewel het gebruik van hard cups in veel landen als Duitsland heel gebruikelijk is, blijken er veel obstacles voor het gebruik van dit systeem in de Nederlandse evenementen industrie. In het Zero-Waste panel discussiëren we over deze obstakels, plus de do’s en don’ts vanuit drie verschillende perspectieven: de bezoekers, organisaties en brouwerijen. In de Green Deal, Waste Management workshop, wordt dieper ingegaan op afval issues in zijn algemeenheid.

A Greener Festival Award
Festivals die nog niet bezig zijn met vergroenen kunnen dit jaar een start maken bij de Go Greener workshop. In deze introductie workshop komt aan bod hoe je hiermee start en hoe duurzaamheid en verschillende duurzaamheid-gerelateerde thema’s zoals energie, afval, transport en catering kunnen worden gemanaged. Als laatste zijn we blij om aan te kondigen dat de ‘A Greener Festival Award’ ceremonie terug is. Verschillende Nederlandse festivals doen mee voor een award en tijdens deze ceremonie zullen zij horen of de inspanningen worden beloond.

ADE Green is een samenwerking tussen ID&T en ADE, ondersteund door Green Events Nederland, Green Music Initiative, Julie’s Bicycle en Open-House.

ADE Green
Date: Wednesday October 19
Venue: De Brakke Grond
Tickets for ADE Green (35,-) are available here. The event is also accessible for 1- & 5- day conference ticketholders.